صنعت پلیمر غرب

بررسی انواع ظروف یکبار مصرف غذا

طبقه بندی انواع ظروف یکبار مصرف

انواع مختلف ظروف یکبار مصرف را می تواند از چندین لحاظ تقسیم بندی کرد.

طبقه بندی ظروف یکبار مصرف با توجه به جنس، موارد مصرف و حجم آن ها بسیار مشهود است.

در ادامه هر کدام از طبقه بندی ها را شرح می دهیم و به توضیح در مورد ظروف یک بار مصرف هر طبقه می پردازیم.

معرفی انواع ظروف یکبار مصرف از نظر جنس

  • ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • ظرف یکبار مصرف آلومینیومی
  • ظروف یکبار مصرف گیاهی
  • ظروف یکبار مصرف کاغذی
  • ظروف یکبار مصرف فومی

 

برای دیدن فیلم دستگاه تولید لیوان کلیک کنید

 

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، پرمصرف ترین دسته بندی از ظروف یکبار مصرف به شمار می آید. این ظروف پلیمری، براساس نوع پلیمر و فراوانی به موارد زیر تقسیم می شوند.

  • ظروف پلی استایرن (Polystyrene یا مخفف PS)

ظزوف پلی استایرنی خود به دو گروه هایمپک (HIPS) و کریستال (GPPS) تقسیم می شوند. با ظروف پلی استایرنی و انواع آن در مقاله ظروف پلی استایرن چیست بیشتر آشنا شوید.

  • ظروف پلی پروپیلن (Polypropylene یا مخفف PP)

در واقع به دلیل وجود این گروه است که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی پر مصرف ترین انواع ظروف یکبار مصرف تلقی شده اند.

این ظروف نرم اما مقاوم در برابر شکستن هستند. همچنین در برخورد با مواد غذایی داغ ترکیبی آزاد نمی کنند.

  • ظروف پت (پلی اتیلن ترفتالات یا PET)

از این ظروف بیشتر در ساخت بطری های آب آشامیدنی استفاده می شود.

  • ظروف پی وی سی (پلی وینیل کلراید یا PVC)

نام این دسته را احتمالا در بسته بندی مواد غذایی و دارویی شنیده اید.

 ظروف یکبار مصرف

معرفی و آشنایی با انواع ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

ظروف آلومینیومی به دلیل رسانایی حرارتی عالی و توانایی حفظ تازگی مواد غذایی بهترین گزینه برای غذاهای گرم هستند.

معمولاً برای پخت، کباب کردن و نگهداری غذاهای باقی مانده استفاده می شوند.

سبک و بادوام هستند و به راحتی قابل بازیافت هستند و در مقایسه با ظروف پلاستیکی یا فومی گزینه ای پایدارتر هستند.

قیمت ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

معرفی و آشنایی با انواع ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف گیاهی به محیط زیست آسیبی وارد نمی کنند و بعد از مدتی تجزیه می شوند و به طبیعت بر می گردند.

مواد تشکیل دهنده این ظروف نیز از طبیعت است و  شامل نشاسته ذرت، سیب زمینی و یا گندم است.

با وجود ویژگی زیستی که دارد موجب افزایش قیمت آن نسبت به سایر دسته بندی ها است.

مواد اولیه ظروف گیاهی

 

معرفی و آشنایی با انواع ظروف یکبار مصرف فومی

برای تولید ظروف پلی استایرنی فوم دار از گاز هگزان استفاده می شود. این گاز در دمای حدودی ۱۶۰ درجه آزاد می شود،

پس امکان ترکیب شدن با ماده غذایی در دماهای بسیار بالا وجود دارد.

این گاز در بدن انسان موجب عوارضی مانند سردرد خواهد شد.

اما به طور کلی ظروف یکبار مصرف فومی بسیار محبوب در نگهداری و پخش مواد غذایی سرد، گرم و حتی مرطوب هستند.

این ظروف ظاهری شکیل و سفید رنگ دارند و معمولا نسبت به ظروف یکبار مصرف کاغذی ارجح شناخته می شوند.

ظروف یکبار مصرف فومی

 

معرفی و آشنایی با انواع ظروف یکبار مصرف کاغذی

ظروف یکبار مصرف کاغذی نه تنها از نظر بصری بسیار شیک و زیبا هستند، بلکه در در نگهداری دما نیز توانایی بالایی دارند و در عین حال تجزیه پدیر نیز می باشند.

در تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی تقریبا ۸۰ درصد انرژی کمتری نسبت به تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می شود.

این ظروف با حدود قیمت ۲ تا ۳ برابر ظروف پلاستیکی می توانند جایگزین مناسبی برای آن ها باشد.

انواع لیوان یکبار مصرف، لیوان های کاغذی و تاریخچه ی آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *