خط تولید ظروف یکبارمصرف گیاهی

خط تولید ظروف یکبارمصرف گیاهی معمولاً با تصور ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی آغاز می‌شود.

این ظروف بر اساس کاربرد و نوع مصرف به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که شامل ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی، کاغذی، گیاهی و آلومینیومی است.

ظرف‌های یک‌بارمصرف از مواد گیاهی تجزیه‌پذیر مانند نشاسته ذرت، نشاسته گندم و نشاسته سیب‌زمینی ساخته می‌شوند.

از نظر خواص پلیمری، نشاسته سیب‌زمینی دارای بالاترین کیفیت است، در حالی که نشاسته ذرت در رتبه بعدی و نشاسته گندم ضعیف‌ترین گزینه محسوب می‌شود.

نحوه تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی | سود تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی - آرمانی 724

تاریخچه ظروف یکبارمصرف گیاهی

تاریخچه تولید اولین ظرف گیاهی به سال 1970 برمی‌گردد. در آن زمان، کارشناسان در تلاش بودند تا مواد اولیه‌ای برای تولید پلیمرهای گیاهی قدرتمند پیدا کنند.

این تلاش‌ها حدود 32 سال بعد، در سال 2002 با موفقیت کارشناسان آمریکایی به نتیجه رسید و آن‌ها توانستند به پلیمرهای گیاهی قدرتمند و آبگریز دست یابند.

این پیشرفت شگفت‌انگیز که توجه جهانیان را جلب کرد، پنج سال بعد، در سال 2007، به ایران نیز منتقل شد.

به این ترتیب، ایران به پنجمین کشور تولیدکننده ظروف یکبار مصرف گیاهی تبدیل شد و توانست از فناوری‌های پیشرفته در این حوزه بهره‌برداری کند.

مواد اولیه ساخت ظروف یکبارمصرف گیاهی

برای تولید مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این ظروف، از پلیمرهای گیاهی تقویت ‌شده استفاده می‌شود.

این پلیمرهای گیاهی، شامل مواد ساخته ‌شده با نشاسته ذرت، گندم و سیب‌زمینی است که در نهایت با مواد شیمیایی غیر سمی آغشته می‌شود.

البته نشاسته از لحاظ خاصیت فیزیکی، فاقد ساختار قدرتمند پلیمر گیاهی است و برای تقویت آن باید از موادی دیگر، مثل موم عسل یا فیبرهای سلولزی استفاده شود.

معرفی دستگاه‌های تولیدکننده ظروف یکبارمصرف گیاهی

جالب است بدانید علی‌رغم مواد اولیه به کار رفته در ظروف یکبار مصرف گیاهی و پلاستیکی، خط تولید آنها یکسان است.

 اولین دستگاه مورد نیاز برای تولید این ظروف، دستگاه ورق‌ساز است؛

این دستگاه قادر است مواد اولیه مثل نشاسته و پلی‌پروپیلن را به ورق‌های مخصوص تبدیل کند.

علاوه بر دستگاه ورق‌ساز نیاز است از ماشینی با عنوان ترموفرمینگ استفاده شود؛ ت

ترموفرمینگ می‌تواند ورق‌هایی را که توسط دستگاه ورق‌ساز آماده شده‌اند،

طبق قالب‌های مشخص‌ شده به ظروف یکبار مصرف گیاهی متصل کند.

برای تولید مواد اولیه ظروف گیاهی، از ساقه نیشکر استفاده می‌شود.

البته ناگفته نماند که دستگاه‌های تولیدکننده انواع ظروف یکبار مصرف،

شامل 2 نوع کلی هستند که به دستگاه‌های تولید نیمه فرمینگ و ترموفرمینگ تقسیم می‌شوند.

نکته مهمی که باید در این مورد رعایت شود، توجه به نکات استاندارد است تا در نهایت، ظروف یکبار مصرف گیاهی سالم و با کیفیت به دست مشتریان برسد.

نحوه تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی

برای تولید نهایی ظروف یکبار مصرف گیاهی، استفاده از دستگاه‌های تخصصی با فناوری‌های پیشرفته الزامی است.

یکی از نکات کلیدی قبل از ورود مواد اولیه به خط تولید، انتخاب گرانول یا مواد اولیه مناسب برای تولید ظروف گیاهی است.

برای تهیه گرانول گیاهی، ابتدا باید مواد را با نشاسته ذرت یا دیگر پلیمرهای گیاهی ترکیب کرده و این مخلوط را با مواد غیر سمی در میکسر حرارتی مخصوص به روش کامپاند، به‌صورت یکنواخت و هموژن تولید کنید.

این مرحله به ایجاد پایه‌ای مناسب برای تولید گرانول گیاهی کمک می‌کند.

پس از اتمام مراحل میکس حرارتی، مواد اولیه به گرانول گیاهی تبدیل می‌شوند و باید به بخش اکستروژن منتقل شوند.

در صورتی که گرانول گیاهی از نوع نشاسته باشد، لازم است آن را با اسیدهای چرب گیاهی، موم عسل، فیبر سلولزی یا بیزواکس مخلوط کنید.

این ترکیب باعث می‌شود که پلیمر گیاهی به دست آمده از قوام، استحکام و قدرت مطلوبی برخوردار شود.

پس از گذراندن تمامی این مراحل و انتقال گرانول گیاهی به خط تولید، مواد در دستگاه‌های تخصصی قرار می‌گیرند و سپس نوبت به مرحله چک و بسته‌بندی محصولات می‌رسد.

این فرآیند به تضمین کیفیت نهایی محصول و آماده‌سازی آن برای عرضه به بازار کمک خواهد کرد.

مهم‌ترین مزیت استفاده از ظروف گیاهی، امکان بازیافت بسیار آسان آن‌هاست.

بررسی ویژگی‌های ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف یکبار مصرف گیاهی با کیفیت، دارای مشخصه‌های ویژه‌ای هستند که آنها را از برندهای متفرقه و محصولات بی‌دوام و بی‌کیفیت متمایز می‌کنند.

این ویژگی‌های مهم شامل مواردی هستند که در ادامه به تفصیل به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • وزن: ظروفی که با استفاده از پلیمرهای گیاهی تقویت ‌شده ساخته می‌شوند، وزن بسیار کمی دارند.
  • عدم تغییر شکل در برابر گرما و شرایط محیطی: یک ظرف گیاهی یکبار مصرف مرغوب و درجه یک نباید در برابر مایعات یا غذای داغ تغییر شکل دهد.
  • مواد شیمیایی غیر سمی که در پروسه تولید آن‌ها اضافه می‌شود، باعث تقویت ساختار آن‌ها در برابر حرارت و داغی خواهد شد.
یک ظرف گیاهی یکبار مصرف مرغوب و درجه یک نباید در برابر مایعات یا غذای داغ تغییر شکل دهد.
یک ظرف گیاهی یکبار مصرف مرغوب و درجه یک نباید در برابر مایعات یا غذای داغ تغییر شکل دهد.
  • شکل ظاهری: بعضی از محصولات گیاهی یکبار مصرف، دارای لکه یا رگه‌های رنگی در ساختار خود هستند؛
  • این رگه‌ها نشان‌دهنده نامرغوب بودن این محصولات است.
  • حین خریداری کردن ظروف یکبار مصرف گیاهی، این مسأله را به خوبی مد نظر قرار دهید.

 

شرکت پلیمر غرب با تیم کارشناسان و متخصصین خود،

ظرفیت ارائه بهترین پیشنهادات در خرید دستگاه‌های مورد نیاز شما را داراست.

با تماس با کارشناسان این شرکت، می‌توانید بهترین قیمت و سرعت در تهیه دستگاه موردنظر خود را تجربه کنید.

برای دستیابی به دستگاه موردنظر، تنها کافیست با تیم کارشناسان پلیمر غرب در تماس باشید.

شرکت صنعت پلیمر غرب سازنده انواع ماشین آلات صنعتی

⇐دستگاه تولید ظروف یکبار مصرف

⇐خط تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی

⇐اکسترودر

⇐ورقساز